Kaše z quinoi

(recept vhodný pro Jogínskou očistu)

Postup

Quinou nejdříve spařte vroucí vodou, předejte tím nahořklé chuti. Vařte ve vodě (můžete přidat trochu jablečné šťávy), přidejte špetku soli a koření (já použila dvě tobolky kardamomu), jedno hrubě nastrouhané jablko. (Pokud vám to Amanbir nevyloučil z individuálního jídelníčku, můžete přidat nastrouhaný kousek předem namočeného zázvoru).Vařte na mírném ohni cca 20 minut (pokud máte quinoové vločky, vařte kratší dobu). Ke konci vaření přidejte dva nakrájené fíky nebo datle.
Podávejte s kapkou medu, posypané sezamovými semínky nebo chia semínky.

Ingredience

Quinoa (nebo vločky)
Špetka soli
Kardamon
Čerstvá jablečná šťáva (není nutné)
Jedno hrubě nastrouhané jablko
Kousek nastrouhaného zázvoru
Dvě na kousky nakrájené datle nebo fíky

Půl čajové lžičky medu (není nutné)
Na posypání sezamová nebo chia semínka
 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Recepty a jeho autorem je Irena Šorfová. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.