Celerová polévka s pórkem
podle Ireny Shanti.
Vhodné pro Amanbirovu očistu.
1 menší celer (nebo pulka), 1 menší porek, jarní cibulka, 1 l zeleninového vývaru, pepř, majoránka
Zelenou část pórku nakrájíme na větší nudličky, celer nastrouháme na hrubém struhadle a spolecne vložíme do kastrolu , kde je na dne trocha vody. Po chvilce zalijeme studenou vodou tak, aby byla zelenina ponořena, přidáme majoránku a dusíme do měkka. Zalijeme zeleninovým vývarem a přidáme bílou část pórku nakrájenou na nudličky a znova přivedeme do varu. Na taliři zdobíme nasekanou jarní cibulkou a trošku popepříme. (Vhodné pro uzemnění, zvláště v rámci očistného programu s Amanbirem. Polévka doplní minerály a posílí nervový systém.)
Já přidávám na závěr ještě dýňová semínka opraná ve vodě a pak opražená na sucho na panvi než začnou krásně vonět, ….ale musím se zeptat Amanbira, zda dýňová seminka v rámci očisty doporučí :+)