Recept na letní ochlazující guacamole z avokáda a okurek
1 šálek avokáda
1/4 šálku čerstvého koriandru
1/2 šálku nastrouhané okurky
1/4 limetky
2 lžíce olivového oleje
1/2 čajové lžičky soli
Oloupejte avokádo, pečlivě jej rozmačkejte vidličkou, spolu s limetkou, olivovým olejem a solí. Oloupejte okurku a zbavte ji semínek. Nakrájejte na drobno koriandr a jemně vmíchejte do avokádové směsi. Servírujte chlazené. Dobré s tortillovými chipsy, či s kousky celozrnného venkovského chleba.
Okurka a koriandr dodávají guacamole novou osvěžující chuť. Tyto ingredience dodávají směsi ochlazující a uklidňující kvality napomáhající nám zvládnout horké letní dny. Dle ajurvédy ochlazuje – uklidňuje Pittu, a navíc dodává vyživující kvalitní tuky, které napomáhají zavlažit suchost Váty. Pro Kaphu je lepší požívat tento pokrm střídmě.